top of page

Morrhåringar
 

Skärmavbild 2023-04-21 kl. 18.42.57.png
Grisarna
Duvan
Kattwalk
Kaninen
Hunden

URPREMIÄR 1 april 2023

Kaninen som biter när man vill gosa och hunden som fäller omkull en för att kunna slicka i ansiktet. Visst är djur kul, men ibland läskiga, som när dom morrar och rivs, trots att man bara vill gosa och leka… Fast, finns det något mysigare än en varm päls att sova bredvid, med ögon som talar om hur viktig man är? Och vem orkar leka lika länge som våra morrhåriga vänner?

Från stadsduvornas mjuka fjädrar till grisens vältrande i geggamoja skapas en lekfull och interaktiv föreställning om djurens värld ur barnens perspektiv.

Föreställningen är byggd på objektteater, mim, trummor och projektion.

Manus/regi: Linda Jokela
Scenografi/kostym: Ylva Norlin
Musik, ljuddesign och sång: Linnea Jansson
Trumrytmer: Juan Romero
Komposition och piano Hunden: Guro Fløgstad
Pappans röst: Jukka Korpi
På scen: Linda Jokela & Vivi Laakko

Målgrupp: 3-6 år
Längd: ca 30 min

SPACE.png

TIDFRI
 

Atlas har rymt. Från ett bråk med pappa, från dansen, från ett ständigt skyndande hit och dit. Alla föräldrar i hela världen verkar helt beroende av olika kalendrar och scheman, medan Atlas inte ens kan klockan. Vad gör de vuxna av all sin tid eftersom de alltid verkar ha slut på den? Den enda rutinen som är riktigt kul att hålla fast vid är lördagsgodis! Kan det inte räcka som hobby? Om det inte skulle gå att få börja rida förstås… Men det är ju alldeles för dyrt. Och mamma vill helst att Atlas ska spela fotboll. 

TIDFRI är en föreställning om att vara trött på att passa tider och ständigt ha bråttom. Om att aldrig riktigt hinna umgås med sina föräldrar, för att de är så ivriga att skapa en meningsfull fritid för en. Och om att vilja kunna dansa alla danser i världen samtidigt som en helst bara vill chilla framför någon skärm. Genom ett pågående rymningsförsök, en magisk ryggsäck full med överraskningar och nyskapad musik bjuds barnen in att tillsammans med Atlas resa genom både ilska och eftertanke — och fantisera om vad som skulle hända om de plötsligt lyckades stanna tiden.

Manus/regi: Malou Zilliacus
Scenografi/kostym: Jennie Boqvist
Koreografi: Jenny Salomonsen
Musik/ljud/ljus: Linnea Jansson

Musiker: Klas Gullbrand 
På scen: Malou Zilliacus (Atlas)
Pappans röst: Matti Raita
Bild: Malou Zilliacus
Finsk översättning: Maria Tapaninen

Längd: ca 30 min
Målgrupp: 5-9 år & familjepublik

Produktion: Uusi Teatteri 2022

Slutlåten utan sång
Stressdansen

Solen sover

Skärmavbild 2021-03-14 kl. 20.45.55.png

Solen sover är en fortsättning till UusiTeatteris tidigare föreställningar Månen sover och Dockan sover, den avslutande delen i en trilogi baserad på nyskrivna godnattsagor av Jukka Korpi. En av tankarna med trilogin är att skapa barnföreställningar som är delvis både avskalade och lugna i tempot men som samtidigt inbjuder barnen en mängd olika associationer och tolkningsmöjligheter. Något helt annat än dataspel på en skärm.

Godnattsagorna i Solen sover berättas med hjälp av nyskriven musik, text och rörelse. Det blir en riktig konstpaus för barnen – en föreställning som ger plats för känslor, tankar och drömmar, och förstås även lite skoj.

Manus/regi/koreografi: Jukka Korpi
Scenografi/kostym: Lotte Nilsson-Välimaa
Musik/ljud: Linnea Jansson
Ljus: Linnea Jansson & Jim Nurminen Intonen
Medverkande: Linda Jokela
Illustration: Lotte Nilsson-Välimaa

Solen sover
Grävmaskinen sover
Huset sover
Raketen sover

Över muren under havet

36_tryck.jpg
24_tryck.jpg

En nyskriven minimusikal om en skruvad framtidsbild.
River är världens bästa musiker. Okej, kanske inte. Men i en värld där isarna smält, bina dött ut, maten består av alger och kackerlackor och Helsingfors och Stockholm flutit ihop till en enda stad är hon iallafall den enda som håller modet uppe. Tillsammans med sina två bandmedlemmar har hon precis missat den sista ubåtstaxin till en exklusiv undervattenskoloni dit jetsetet har flytt. Framtiden ser inte ljus ut. I ett försök att muntra upp sina bandmedlemmar berättar hon en galen historia där de finner äventyr, musik och kanske till och med… hopp? Det kan behövas. Särskilt eftersom jordens undergång är det enda som står inskrivet i kalendern just nu.

Manus & regi: Charissa Martinkauppi
Musik & instrumentbygge: Jonatan Eklund
Kostymdesign & scenografi: Erika Sjödin
Koreografi: Jukka Korpi
Ljus/sångteknik: Linnea Jansson
På scen: Malou Zilliacus, Kristiina Viiala, Linda Jokela
Produktion: Uusi Teatteri 2020
Foto: Kai Kangassalo

Bära Frukt

Skärmavbild 2019-08-11 kl. 22.33.15.png

En ny barnföreställning om allt det som kan odlas i en trädgård. Tillsammans med barnen tar vi vara på allt nyttigt och ätbart, och följer dess väg från trädgården till matbordet. På ett lekfullt sätt lär vi oss litet om miljö och mat, om att skörda äpplen och päron och annat som är gott. 

Manus & regi: Mari-Helen Hyvärinen
Ljud, musik & ljus: Linnea Jansson
Scenografi & kostym: Mari-Helen Hyvärinen & Klara Nordqvist

Musiker: Guro Fløgstad (Cello)

Produktion: Uusi Teatteri 2019

bottom of page