Solen sover

Skärmavbild 2021-03-14 kl. 20.45.55.png

Solen sover är en fortsättning till UusiTeatteris tidigare föreställningar Månen sover och Dockan sover, den avslutande delen i en trilogi baserad på nyskrivna godnattsagor av Jukka Korpi. En av tankarna med trilogin är att skapa barnföreställningar som är delvis både avskalade och lugna i tempot men som samtidigt inbjuder barnen en mängd olika associationer och tolkningsmöjligheter. Något helt annat än dataspel på en skärm.

Godnattsagorna i Solen sover berättas med hjälp av nyskriven musik, text och rörelse. Det blir en riktig konstpaus för barnen – en föreställning som ger plats för känslor, tankar och drömmar, och förstås även lite skoj.

Manus/regi/koreografi: Jukka Korpi
Scenografi/kostym: Lotte Nilsson-Välimaa
Musik/ljud: Linnea Jansson
Ljus: Linnea Jansson & Jim Nurminen Intonen
Medverkande: Linda Jokela
Illustration: Lotte Nilsson-Välimaa

Solen sover
Grävmaskinen sover
Huset sover
Raketen sover

Över muren under havet

36_tryck.jpg
24_tryck.jpg

En nyskriven minimusikal om en skruvad framtidsbild.

River är världens bästa musiker. Okej, kanske inte. Men i en värld där isarna smält, bina dött ut, maten består av alger och kackerlackor och Helsingfors och Stockholm flutit ihop till en enda stad är hon iallafall den enda som håller modet uppe. Tillsammans med sina två bandmedlemmar har hon precis missat den sista ubåtstaxin till en exklusiv undervattenskoloni dit jetsetet har flytt. Framtiden ser inte ljus ut. I ett försök att muntra upp sina bandmedlemmar berättar hon en galen historia där de finner äventyr, musik och kanske till och med… hopp? Det kan behövas. Särskilt eftersom jordens undergång är det enda som står inskrivet i kalendern just nu.

Manus & regi: Charissa Martinkauppi
Musik & instrumentbygge: Jonatan Eklund
Kostymdesign & scenografi: Erika Sjödin
Koreografi: Jukka Korpi
Ljus/sångteknik: Linnea Jansson
På scen: Malou Zilliacus, Kristiina Viiala, Linda Jokela

Produktion: Uusi Teatteri 2020

Foto: Kai Kangassalo

Bära Frukt

Skärmavbild 2019-08-11 kl. 22.33.15.png

En ny barnföreställning om allt det som kan odlas i en trädgård. Tillsammans med barnen tar vi vara på allt nyttigt och ätbart, och följer dess väg från trädgården till matbordet. På ett lekfullt sätt lär vi oss litet om miljö och mat, om att skörda äpplen och päron och annat som är gott. 

Manus & regi: Mari-Helen Hyvärinen
Ljud, musik & ljus: Linnea Jansson
Scenografi & kostym: Mari-Helen Hyvärinen & Klara Nordqvist

Musiker: Guro Fløgstad (Cello)

Produktion: Uusi Teatteri 2019